Jämför hundförsäkring

Genom att teckna en hundförsäkring kan du ge din bästa vän det skydd den förtjänar. Läs mer om hundförsäkringar och teckna redan idag. 

Bästa hundförsäkringen 2021 🥇

Baserat på tester och kundomdömen har vi utsett ManyPets till bästa hundförsäkringen. Dessutom har ManyPets utsetts till bäst i test 2021.

ManyPets
5/5

ManyPets

 • Direktreglering och ingen bindningstid
 • Bästa hundförsäkringen enligt kunder hos Trustpilot.se (7.6 av 10)
 • Många förmånliga rabatter

Bäst i test för hund och katt

Andra hundförsäkringar:

moderna försäkringar
3.5/5

Moderna Försäkringar

 • Tre olika försäkringsnivåer
 • 25% rabatt för valpar
 • Fria besök hos FirstVet
ica försäkring
5/5

Ica Försäkring

 • Ingen karenstid
 • Bonus på hela försäkringskostnaden
 • Fri flytträt
svedea
3.9/5

Svedea

 • Hunden är försäkrad från dag 1
 • Fri flytträtt
 • Upp till 20% i valprabatt
folksam
3/5

Folksam

 • Se pris direkt på hemsidan
 • Samma försäkringsbelopp hela livet
 • Upp till 40% i valprabatt
agria
3.9/5

Agira Djurförsäkring

 • Medicin och rehab ingår
 • Billigare försäkring med Agria Mini
 • Upp till 30% i valprabatt
trygghansa
3.9/5

Trygghansa

 • Beräkna pris på hemsidan
 • Rabatt vid skadefrihet
 • Skydd livet ut

Hunden är människans bästa vän. Därför är det viktigt att du jämför hundförsäkring för att hitta det bästa skyddet. Vi alla vet att veterinärvårdskostnader kan skjuta i höjden och blir din hund skadad eller sjuk är dessa kostnader tyvärr ett måste. Skillnaden är att du får betala hela räkningen ur egen ficka om du står utan försäkring.

Om du däremot jämför hundförsäkring och hittar en bra sådan täcker den kostnader för veterinär och mycket mer. Hos oss på Bästaförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta rätt enklare genom att sammanställa Sveriges bästa försäkringsbolag.

I denna artikel ska vi titta närmare på hur en hundförsäkring fungerar, vad den täcker och vilka alternativ som finns. Vi hoppas att du hittar det bästa skyddet för din hund!

Olika typer av hundförsäkringar

Utbudet av hundförsäkringar är stort och därför finns en hel del valmöjligheter. Villkoren kan självklart skilja sig mellan olika försäkringsbolag, dock finns det i huvudsak tre typer av hundförsäkringar: veterinärvårdsförsäkring, livförsäkring och tilläggsförsäkringar.

Veterinärvårdsförsäkring

Detta är den allra vanligaste typen av försäkring för hundar eftersom den täcker kostnader för vård, utredning och behandling. Med andra ord är det en försäkring som passar de flesta hundar, oavsett om hunden är en stor inkomstkälla eller inte. Observera att veterinärens resor och medicinering oftast inte inkluderas i veterinärvårdsförsäkringen. 

När du letar efter denna typ av hundförsäkring ska du vara särskilt uppmärksam på följande punkter:

 • Veterinärsvårdsbelopp. Det är beloppet du får när din hund blir skadad eller sjuk. Det grundas på vilken ras din hund tillhör för vissa raser drabbas ofta av specifika för dem skadetillstånd.
 • Självrisk. Det finns en fast (1 000 – 3 000 kronor) och en rörlig (15-25 procent) självrisk. Innan du tecknar försäkring måste du fundera över vilken nivå du vill att självrisken ska vara på. En hög självrisk ger nämligen en lägre premie och tvärtom. Experter rekommenderar en låg självrisk de första 1-3 åren för det är då din hund kommer ofta att besöka veterinären. Först därefter kan det vara läge att ändra kostnaden.
 • Självriskperiod. Självriskperioden är den perioden du betalar självrisk för. Om försäkringsbolaget har en period på 120 dagar betyder det att du betalar bara en självrisk oavsett hur många gånger du besökt din veterinär. Jämför längden på självriskperioden för det kommer att spara dig pengar. (Bought By Many har en självriskperiod på 365 dagar).
 • Direktreglering. Det finns idag fler försäkringsbolag som erbjuder direktreglering. Det betyder att om din hund blir skadad eller sjuk kan du ta med ditt försäkringsnummer till veterinären så sköter de alla kontakter.
 

Livförsäkring

Vill du ha ersättning om din hund skulle avlida bör du teckna en livförsäkring. Detta eftersom veterinärvårdsförsäkringen inte ger ersättning om din hund skulle gå bort på grund av skada eller sjukdom.

Står din hund för en stor del av hushållets inkomst – kanske via avel, utställning eller jakt – kan en livförsäkring vara en god idé.

Försäkringen gäller tills hunden är mellan 8 och 12 år, beroende på ras. Vissa försäkringsbolag gör åldersavdrag på ersättningen.

Tilläggsförsäkringar

Utbudet av tilläggsförsäkringar ökar stadigt eftersom våra fyrbenta vänner blir allt mer inkluderade i vår livsstil. På marknaden finns idag flera skräddarsydda tilläggsförsäkringar som skyddar hundar med specifika behov.

Du kan bland annat hitta försäkringar som till exempel ger ersättning för medicin, hundpensionatkostnader eller rehabilitering. Områden som ger specialinriktat skydd kan vara:

 • Användbarhet. Om du har en jakt-, utställnings- eller avelshund kan du få upp till 100 procent av ersättningsbeloppet om hunden förlorar sin egenskap.
 • Medicin. Försäkringen gäller för receptbelagda medicin ordinerade av veterinär.
 • Reseförsäkring. Med en reseförsäkring får du ett extra bra skydd än det som ingår i veterinärsvårdsförsäkringen. Det ingår en avbeställningsskydd om du och din familj inte kan resa på grund av att din hund skadas eller blir sjuk.
 • Avel. Detta tillägg ger ett mycket bra skydd för hundar som används i avel. Bolagen ersätter bland annat fertilitetsutredningar samt förlorad avelsförmåga.
 

Innan du skriver på

Det finns en del att tänka på innan du börjar leta efter den bästa försäkringen för dig och din hund. Här ska vi ge dig tre exempel på frågor som du kan ställa dig innan du tecknar en hundförsäkring:

 1. Har din hund större risk att drabbas av vissa sjukdomar eller skador? Kommer den försäkring du tittar på täcka kostnader som kan uppstå i samband med dessa risker?
 2. Hur ser försäkringens självrisk och premien ut? Finns det billigare alternativ?
 3. Behöver du endast en veterinärförsäkring eller behöver du ett mer omfattande skydd? Kanske behöver du teckna en livförsäkring till din hund?
 

5 tips för att spara pengar på hundförsäkringen

Hundförsäkringens pris kan självklart variera beroende på skydd, självrisk och försäkringsbolag. Den kan kosta allt emellan 1 500 kr – 6 000 kronor per år. Mycket beror även på hur gammal hunden är, vart du bor samt om hunden har extra stor risk att drabbas av en viss sjukdom.

Dock är de flesta ute efter en så billig försäkring som möjligt. Därför ska vi avslutningsvis ge dig några snabba tips på när du kan få rabatt på din försäkringspremie.

 1. Jämför noggrant. Detta är det allra bästa tipset för att hitta den billigaste hundförsäkringen. Ta en titt på vår topplista längst upp på denna sida där vi samlat marknadens bästa hundförsäkringar. Vi presenterar villkor, rabatter, för- och nackdelar för att hjälpa dig hitta det ultimata skyddet för din hund.
 2. Utnyttja valprabatt. Om du tecknar en hundförsäkring innan din valp nått en ålder av 3 månader kan din försäkringspremie bli billigare.
 3. Medlemskap i hundförening. Är du med i en hundförening (till exempel Svenska Kennelklubben) kan du också få en billigare premie.
 4. Kastrerad tik. Har du en tik som är kastrerad kan din hundförsäkring i många fall bli billigare.
 5. Övriga rabatter. Ta reda på vilka rabatter försäkringsbolagen erbjuder. Vissa har mängdrabatt om du samlar alla dina försäkringar hos dem. Hos andra får du bättre pris om du ansöker via internet. De flesta har en viss procent rabatt för varje skadefritt år.
 

Med rätt hundförsäkring är vi säkra på att du och din hund kommer att få många trevliga år tillsammans.