Hedvig

Hedvig

Utmärkt (5,0)

5/5

Om Hedvig

Försäkringsbolaget Hedvig fanns med bland Sveriges hetaste startups 2018, mycket på grund av sitt unika och innovativa upplägg. Bolaget vänder sig främst till unga och digitaliserade människor eftersom försäkringen sköts via en smart app – från anmälan till utbetalning.

Det som får Hedvig att sticka ut lite extra bland aktörerna på den svenska försäkringsmarknaden är att de skänker allt sitt överskott till välgörenhet. Till skillnad från många andra bolag erbjuder Hedvig dessutom enbart hemförsäkringar.

Nedan kan du läsa mer om de försäkringslösningar som Hedvig erbjuder.

Hemförsäkring hos Hedvig

Hedvig erbjuder hemförsäkringarna Hus & Villa, Bostadsrätt, Hyresrätt och Student. Alla försäkringar delas i tre försäkringsområden – Ditt hem, Dina prylar och Du och din familj.  

 • Ditt hem ersätter skador vid eldsvåda, oväder, vattenläcka, skadegörelse, inbrott och vitvaror.
 • Dina prylar täcker kostnader i samband med skadegörelse, vattenläcka, stöld, eldsvåda och oväder. Här ingår även en drulleförsäkring med upp till 50 000 kronor per pryl.
 • Du och din familj skyddar hela familjen mot överfall, sjukdom vid resor, bagageförsening samt i de fall du behöver juridisk hjälp eller rättsskydd.

Försäkringen Student kostar från 79 kronor/mån och gäller dig som är högst 29 år, har studentlegitimation och en boyta på max 50 m2. I hushållet får ni vara högst 2 personer.

Hedvig

Hedvig är en modern försäkringsförmedlare som grundades 2016 och startade sin verksamhet under 2018. Bakom företaget står HDI som är en av världens största försäkringskoncerner med en omsättning på omkring 600 miljarder.

Med säkert intag av riskkapital siktar Hedvig på en ledande position och global etablering

 • E-post: [email protected]
 • Telefon: 010-45 99 200
 • Adress: Vallhallavägen 117, 115 31 Stockholm
 • Öppettider:
  Mån – fre: 09:00 – 22:00
  Lör - sön: Stängt

Försäkringsvillkor

Samtliga försäkringar gäller i 12 månader och saknar bindningstid. Om du inte säger upp din försäkring efter 12 månader kommer Hedvig dock att förlänga den i ytterligare 12 månader. Du kan när som helst under försäkringstiden säga upp den utan kostnad. Då får du tillbaka det återstående beloppet.

Storleken på premien varierar beroende på var och hur du bor samt hur många personer som finns i hushållet. Hedvig tar en fast månadsavgift på 20 procent/mån av månadskostnaden och betalning sker via autogiro i appen.

Om du drabbas av en skada ska du anmäla den via appen eller mejl. Väljer du appen ska du prata in ett meddelande och efter en bedömning med modern AI-teknik får du utbetalningen direkt. Gäller det ett komplicerat fall tar Hedvig kontakt med dig för att göra en kompletterande bedömning.

Som vi nämnde i början har Hedvig ett unikt upplägg på sin produkt. Alla premier kunder betalar hamnar – efter att Hedvig dragit den fasta avgiften – på ett särskilt konto och används enbart för utbetalning av ersättning. Därefter går överskottet till välgörande ändamål.  

I nuläget samarbetar Hedvig med Barncancerfonden och SOS Barnbyar. I ett svep kan du alltså försäkra ditt hem och familj samt bidrar till en bättre och rättvisare värld.

Förmåner och rabatter

För sina kunder har Hedvig tagit fram Hedvig Zero. Det betyder att försäkringen du valt kan kosta dig 0 kronor i premie. För att detta ska vara möjligt du värva en vän och då får ni 10 kronor var i rabatt på era månadspremier. 

Varje person du delar länken med får samma rabatt. Med tillräckligt många delningar blir din premie alltså 0 kronor. I appen följer du enkelt förändringen av försäkringens månadskostnad.

Rabatten gäller så länge de vänner du värvat stannar kvar som kunder hos Hedvig. För varje kund som lämnar bolaget läggs 10 kronor till din premie.

Hedvig skämrdump

Fördelar

 • Ingen bindningstid. Hos Hedvig kan du säga upp din försäkring utan att svara på några frågor. Då betalar du bara fram till dagen du avslutar.
 • Innovativt upplägg. Hedvig går emot strömmen med sitt beslut att skänka överskottet av sin verksamhet till välgörenhet.
 • Helt digitaliserad tjänst. Hantera samtliga försäkringsärenden via Hedvigs smarta app.
 • Snabb utbetalning. Gör du en skadeanmälan via appen bedöms du av AI-teknik och får utbetalning direkt.

Nackdelar

 • Olycksfall hemma ingår inte. Eftersom de flesta olyckor händer i hemmet är det synd att Hedvig inte erbjuder ersättning för detta.

Omdöme

Hedvig är en utmanare i försäkringsbranschen som redan skapat sig ett namn bland kunderna. I ryggen har bolaget en av världens största försäkringskoncerner – HDI – vilket inger trygghet och stabilitet.

Genom sin välgörenhetsarbete får bolaget sina kunder att känna sig delaktiga i förbättringen av livet för barn och unga över hela jordklotet.

Det är trevligt med nytänkande i en av de mest traditionella branscherna på marknaden. Vi är säkra på att Hedvig kommer att få en växande och lojal