Jämför gravidförsäkring

En gravidförsäkring kan bidra med extra trygghet. både för dig och din övriga familj, under din graviditeten. Läs mer om hur försäkringen fungerar nedan. 

Bästa gravidförsäkringen 2020:

ica försäkring
4.5/5

ICA FÖRSÄKRING

 • Välj mellan Gravid Fri och Gravid Plus
 • Gäller från gravidvecka 22
 • Ersättning upp till 500 000 kr

Bästa gravidförsäkringen 2020

folksam
3.9/5

FOLKSAM

 • Ersätter vissa medfödda diagnoser
 • Kostnadsfri barnmorskerådgivning
 • Välj mellan två olika försäkringsskydd

En gravidförsäkring kan innebära en stor trygghet för dig som väntar barn, dels på grund av ersättningen men även eftersom du får tillgång till värdefullt stöd under graviditeten. Denna försäkring skyddar dessutom inte bara dig som är gravid – utan hela din familj. En gravidförsäkring är med andra ord att rekommendera för alla som väntar på en ny familjemedlem.

Har man aldrig tidigare hört talas om denna försäkring, så kan det dock vara svårt att veta hur den fungerar. Nedan ska vi på Bästaförsäkringar.se ge dig all information du behöver. Längst ner på sidan kan du dessutom se vilka försäkringsbolag som erbjuder gravidförsäkring och vilka som vi rekommenderar.


Gravidförsäkring – därför är den viktig

Det finns flera anledningar till varför man bör teckna en gravidförsäkring. Extra bra kan det vara för den som är gravid för första gången och som verkligen vill känna sig trygg i sin graviditet. En gravidförsäkring ger dig nämligen ett kompletterande skydd till dina övriga försäkringar, så som hemförsäkring och andra personförsäkringar.

Med en gravidförsäkring kan du inte bara få stöd när du behöver det, du kan dessutom få ersättning om det skulle ske en olycka i samband med graviditeten eller förlossningen. Det kan till exempel röra sig om tidig födsel, sjukdom, invaliditet eller dödsfall. Mer om innehållet i en gravidförsäkring kan du läsa längre ned.

Gratis eller betald gravidförsäkring?

Det finns faktiskt två olika typer av gravidförsäkringar – en gratis gravidförsäkring och en betald sådan. Den som är gratis ger naturligtvis ett mindre skydd än den som är betald. Nedan ska vi gå igenom innehållet i dessa två försäkringar och se hur det skiljer sig åt.

Skydd vid gratis gravidförsäkring

 • Ersättning för bestående skada i samband med olycksfall eller medicinsk invaliditet. Om invaliditetsgraden fastställs till 30 % eller mer dubblas ofta ersättningen.
 • Ersättning vid dödsfall. Denna ersättning gäller både om du eller barnet skulle avlida under graviditeten.
 • Ersättning för tandskador, resor eller behandlingskostnader om du som gravid skulle råka ut för en olycka under din graviditet.

Skydd vid betald gravidförsäkring

I denna gravidförsäkring ingår samma, fast något bättre skydd som i den kostnadsfria gravidförsäkringen. Utöver detta ingår oftast även:

 • Ersättning vid bestående skada i samband med en sjukdom.
 • Engångsersättning om barnet föds med en allvarlig sjukdom. Detta kallas ibland för ekonomisk första hjälp.
 • Ersättning i samband med förlossningskomplikationer, som till exempel akut kejsarsnitt, svåra blödningar eller svåra bristningar.
 • Ersättning i samband med kristerapi. Skulle barnet avlida eller födas med en allvarlig sjukdom, kan du och din partner ersättas för kostnader i samband med psykologbesök.
 • Ersättning vid sjukhusvistelse, om du till exempel behöver våras på sjukhus under en längre period på grund av komplikationer i sambans med graviditeten.

Exakt hur innehållet i gravidförsäkringen ser ut beror såklart på vilket försäkringsbolag du vänder dig till. Läs därför noggrant igenom villkoren innan du tecknar en gravidförsäkring och jämför alltid försäkringsbolag.

Glöm inte att teckna barnförsäkring

Tänk på att teckna en barnförsäkring i samband med att barnet föds. Detta eftersom gravidförsäkringen oftast slutar gälla efter att barnet anlänt. Vissa försäkringar kan övergå till en barnförsäkring automatiskt, men detta är dock inte särskilt vanligt