Europeiska

Europeiska är Sveriges största försäkringsbolag som enbart riktar in sig på reseförsäkringar. Här hittar du reseförsäkringar för alla behov och plånböcker.

europeiska
Average Rating: 4
 • Sveriges ledande aktör inom reseförsäkring
 • Betala per dag eller vecka
 • Reseförsäkringar för olika ändamål
 • Försäkrar över 1,2 miljoner kunder årligen
 • Europeiska

  Europeiska, eller ERV som de också kallas, är Sveriges största försäkringsbolag när det gäller reseförsäkringar. Här kan du teckna separata reseförsäkringar, vilket innebär att du betalar per dag (alternativ vecka) och inte per år som i vanliga fall.

  Hos Europeiska kan du teckna en mängd olika reseförsäkringar för olika tillfällen som vi ska titta lite närmare på nedan. Att detta är ett omtyckt och populärt försäkringsbolag råder det inga tvivel om. Europeiska finns nämligen i 20 länder och varje år försäkras över 1,2 miljoner kunder.

  Reseförsäkringar hos Europeiska

  Europeiska erbjuder så mycket som 11 olika typer av försäkringar, varav alla gäller resor. Försäkringarna är indelade i fyra olika kategorier som vi ska titta närmare på nedan.

  Allmänna reseförsäkringar

  • Reseförsäkring Ung. Detta är det billigaste försäkringsskyddet och ersätter allt ifrån sjukdom, olycksfall och missad resa till evakuering, rättsskydd och bagageförsening. Reseförsäkring Ung kan tecknas upp till 35 års ålder.
  • Reseförsäkring Bas/Plus. Här gäller samma skydd som ovan, men någon åldersgräns finns inte.

  Färdiga paket

  • Backpacker. Ett perfekt skydd för dig som inte har någon hemförsäkring och som ska ut och resa under en längre tid. Försäkringen ger ett bra grundskydd, men skyddar även vid utförande av extremsporter. Skyddet kan tecknas upp till 35 års ålder.
  • Weekend. Denna försäkring gäller i upp till 5 dagar som mest och ger dig som ska resa iväg under några dagar ett exceptionellt skydd. Här ersätts du bland annat för försvunnet eller försenat bagage, försenad avresa och stöld. Du ersätts även för hemförsäkringens självrisk om något skulle inträffa i hemmet under tiden du är bortrest.
  • Extremsport. En försäkring perfekt för dig som utövar extremsporter som annars inte täcks av hemförsäkringens reseskydd. Här skyddas även din utrustning om den skulle komma till skada.
  • Studera utomlands. Om du är under 45 år och ska arbeta eller studera utomlands är detta en försäkring att titta närmare på. Ersättning ges vid bland annat sjukdom, reseavbrott, outnyttjade kursavgifter och hemtransport.
  • Besöksförsäkring. Om du ska få besök ifrån utlandet och vill se till att dina gäster känner sig extra trygga. Här ersätts bland annat sjukvård och tandvård.
  • Grupp och konferens. En försäkring anpassad för dig som reser i grupp. Här kan hela sällskapet omfattas av samma skydd och försäkringen gäller helt utan självrisk.

  Avbeställningsförsäkringar

  • Avbeställningsskydd. Detta skydd ger dig pengarna tillbaka om något skulle inträffa så att du inte kan genomföra din resa som planerat. Kanske har du till exempel råkat ut för en olycka eller drabbats av en sjukdom.

  Övriga försäkringar hos Europeiska

  • Företagsförsäkringar. Europeiska erbjuder även en mängd olika lösningar för företag, som bland annat tjänstereseförsäkring, expatriatförsäkring och försäkring för affärsbesök. Klicka dig in på Europeiskas hemsida om du vill läsa mer om dessa.

  Kontakt och öppettider

  Europeiska erbjuder självklart en hjälpsam kundtjänst om du har frågor eller problem. Denna kan du nå antingen via mail eller telefon. Öppettiderna som gäller är måndag till torsdag mellan kl. 08:30 – 16:30 och fredagar mellan kl. 08.30 – 16.00.

  Du kan även se om du hittar Europeiskas sektion för vanliga frågor och svar.

  Kontaktuppgifter

  Löfströms Allé 6A
  Box 1
  172 13 Sundbyberg

  Mail: info@erv.se

  Telefon: 0770 457 971

  3 Responses to “Europeiska”

  1. 3/5

   Rating: 3
   april 8, 2018 kl.9:41 e m
   Rating: 3

   Funkade bra tills jag behövde få tag på supporten… Fick sitta i telefon i en halvtimme innan problemet var löst. Enda nackdelen dock. Nöjd i övrigt.

  2. :)

   Rating: 4
   maj 30, 2018 kl.5:22 e m
   Rating: 4

   testat europiska en gång och kommer definitvt teckna försäkring hos dom igen

  3. Supernöjd

   Rating: 5
   juli 2, 2018 kl.12:35 e m
   Rating: 5

   Tecknar alltid reseförsäkring hos europeiska när jag ska ut och resa lite längre. Orkar inte att förlänga skyddet i hemförsäkringen när europeiska är så mycket smidigare! Toppen verkligen.

  Lämna kommentar

  Copyright 2017 Ekonomi & Finans DMCA.com Protection Status