billigare försäkring

Så enkelt kan du få en billigare försäkring

Att få en billigare försäkring är inte så svårt som många tror. Läs mer om hur du gör för att sänka din försäkringspremie nedan.

Att få en billigare försäkring är faktiskt inte så svårt som många kan tro. Faktum är att du kan spara tusenlappar varje år, bara genom att ta till några enkla åtgärder. Du vill ju naturligtvis inte behöva betala mer än vad du behöver, eller hur?

Nedan ska vi gå igenom några enkla tips på hur du kan sänka din försäkringskostnad på olika sätt, beroende på vilken försäkring det gäller. Vi börjar med tre allmänna tips.

Få en billigare försäkring så här

 1. Jämför innan du tecknar. Detta är det allra viktigaste tipset när det gäller att spara pengar på en försäkring. Om du inte jämför och väljer det försäkringsbolag som enligt dig är mest känt, kan du förlora mycket pengar. Lägg några minuter på att jämföra och du kommer garanterat inte att bli besviken.
 2. Bilförsäkring och hemförsäkring är de allra vanligaste försäkringarna idag. Därför är det vanligt att försäkringsbolag erbjuder samlingsrabatter till dig som väljer att samla dessa två försäkringar hos samma bolag. Här kan du få upp till hela 20 % i rabatt på någon av försäkringarna.
 3. Oavsett vilken försäkring det gäller så kan din premie oftast bli billigare om du väljer en högre självrisk. Om du bör höja självrisken till max är dock något som du bör tänka igenom noggrant, eftersom det kan bli kämpigt för plånboken om en olycka mot all förmodan skulle inträffa.

Spara pengar på bilförsäkringen

 • Ha som vana att kolla igenom andra försäkringsbolags villkor innan du förnyar din bilförsäkring. Villkoren kan nämligen ändras snabbt och om du inte hänger med i svängarna kan du missa riktigt fina erbjudanden.
 • Försäkringsbolagen tycker om kunder som tar till extra säkerhetsåtgärder. Har du ett godkänt billarm installerat kan du faktiskt få rabatt på försäkringspremien.
 • Om du tecknar din bilförsäkring online kan du ibland utnyttja en internetrabatt. Något att ha i åtanke!

Spara pengar på MC-försäkringen

 • En MC-försäkring är alltid billigare om du kör en mindre, lättare motorcykel. Detta kan vara bra att tänka på redan innan du köper din MC.
 • Om du är medlem i en motorcykelklubb kan du få extra rabatt på din premie.
 • Även när det gäller MC-försäkringar gillar försäkringsbolagen att förarna tar mindre risker. Därför kan godkänd motorcykelutrustning också sänka kostnaden på din MC-försäkring.

Spara pengar på hemförsäkringen

 • Ett hem utrustat med inbrottslarm kan ofta avskräcka tjuvar. Eftersom detta minskar risken för inbrott så kan du få en billigare försäkring.
 • Se över om det finns försäkringsbolag som erbjuder nischade hemförsäkringar, som till exempel är anpassade efter en viss typ av bostadsområde.
 • Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga hur din premie kan sänkas. Många blir förvånade över hur tillmötesgående försäkringsbolagen faktiskt är.

Spara pengar på djurförsäkringen

 • Många djurförsäkringar, till exempel hund- och kattförsäkring, baseras på djurets ålder och ras. Om rasen är extra benägen för vissa sjukdomar eller om djuren är ganska gammalt kan alltså premien höjas. Detta kan vara värt att tänka på innan du skaffar hund eller katt.
 • Om du försäkrar din hundvalp eller kattunge i tidig ålder kan du få en rabatt på upp till hela 40 % hos de flesta försäkringsbolagen. Du kan dessutom få gratis veterinärbesök hos FirstVet, en digital veterinär, vilket kan spara dig en hel del pengar.
 • Även här kan du få en billigare försäkring om du är med i en specifik hund- eller kattklubb.