bästa hemförsäkringen

Vilken är den bästa hemförsäkringen?

Som så många andra är du förmodligen ute efter den bästa hemförsäkringen. Läs mer om hur du hittar rätt försäkring snabbare i denna enkla guide.

Eftersom hemförsäkringen är den allra vanligaste (och även viktigaste) försäkringen, så är det inte konstigt att många undrar vilken den bästa hemförsäkringen är. Självklart är man ute efter en så bra hemförsäkring som möjligt, men samtidigt vill man ju inte betala på tok för mycket.

Så vilken är egentligen den bästa hemförsäkringen? Det ska vi titta närmare på i denna artikel.

Bästa hemförsäkringen beroende på behov

Vilken som är den bästa hemförsäkringen beror helt och hållet på vilket behov du har. Hemförsäkringar kan nämligen skilja sig en hel del beroende på vilket försäkringsbolag du vänder dig till.

ICA Försäkringar, till exempel, erbjuder en hemförsäkring som du kan få bonus på om du har ett ICA-kort. Skulle du istället teckna en hemförsäkring hos Moderna Försäkringar kan du utnyttja en samlingsrabatt upp till 20 % rabatt om du samlar flera försäkringar hos dem.

Utöver detta är det naturligtvis viktigt att titta på hur ersättningsbeloppen, självriskerna och själva innehållet i försäkringen ser ut. För vissa kanske den bästa hemförsäkring en så låg självrisk som möjligt, medan andra tycker att ett högt försäkringsbelopp är det viktigaste.

Så hittar du den bästa hemförsäkringen

Alla är såklart ute efter den bästa hemförsäkringen och det finns faktiskt en del knep som kan hjälpa dig att hitta den. Låt oss ge dig våra bästa tips.

  • Först och främst bör du komma fram till hur ditt behov ser ut. Vad är viktigt för dig? Ska det ingå en allriskförsäkring? Eller kanske ett skydd för din cykel?
  • Hur ser din budget ut? Fundera över vad du har råd att lägga på din hemförsäkring och utgå ifrån detta när du jämför.
  • Att jämföra försäkringspriser direkt på webben är svårt. Därför rekommenderar vi att du ringer till de försäkringsbolag som erbjuder de bästa villkoren i övrigt.
  • Fråga dem hur din premie kommer att se ut och vad du kan göra för att sänka den så mycket som möjligt. Det kan även vara smart att ställa försäkringsbolagen mot varandra. Berätta för försäkringsbolaget vad du har blivit erbjuden på annat håll och se om de är villiga att ge dig ett bättre erbjudande.

Tänk inte för mycket på priset

I slutändan är det ju faktiskt skyddet som har betydelse när du väljer hemförsäkring, inte priset. Så stirra dig inte blind på kostnaden, utan välj en hemförsäkring som ger dig det skydd du och ditt hem behöver.

Självklart finns det utrymme för förhandling, men tänk på att målet i det här fallet är att hitta den bästa hemförsäkringen, inte den billigaste. Lyckas du få ner priset är detta endast en trevlig bonus.