Accept Försäkringar

 • Förmånlig inkomstförsäkring
 • Både för dig med och utan fackförbund
 • 6,4 av 10 på Trustpilot
accept försäkringar
3/5

Om Accept

Accept är ett försäkringsbolag som bland annat erbjuder inkomstförsäkringar. Med en bra inkomstförsäkring kan du känna dig extra trygg om du skulle drabbas av ofrivilligt inkomstbortfall, till exempel på grund av arbetslöshet eller sjukskrivning.

Tecknar du en inkomstförsäkring hos Accept får du nämligen upp till 80 procent av din tidigare lön i upp till 300 dagar.

Den inkomstförsäkring som Accept erbjuder är tillgänglig för alla, oavsett yrke och bransch. Den fungerar som ett fint komplement till den ersättning du får ifrån din A-kassa.

Att Accept vet vad de håller på med råder det inga tvivel om – de erbjöd nämligen den första inkomstförsäkringen i Sverige. Eftersom allt sköts via webben kan Accept dessutom hålla nere priserna och erbjuda extra låga premier.

Även för dig med fackförbund

Accept Inkomstförsäkring är inte enbart till för personer som inte är medlemmar i ett fackförbund, även du som är med i ett fack är välkommen att teckna en inkomstförsäkring. 

Oftast ligger ersättningsperioden hos många fack på så lite som 60 dagar, men när du tecknar Accepts Plusförsäkring får du ändå en ersättningsperiod på 300 dagar. Då tar Accepts försäkring vid där fackets inkomstförsäkring slutar. 

Accept

Accept Försäkringar är ett privatägt försäkringsbolag som hjälpt kunder med deras försäkringsbehov sedan 1998. Bortsett från inkomstförsäkringar kan kunder även teckna reseförsäkring, uppsägningstvistförsäkring och loss of licence-försäkring hos bolaget.

Eftersom verksamheten är helt onlinebaserad kan Accept hålla nere sina driftkostnader och därmed erbjuda lägre försäkringskostnader än många konkurrenter.

 • E-post: [email protected]
 • Telefon: 08-629 24 90
 • Adress: Kavallerivägen 24, 174 58 Sundbyberg
 • Öppettider:
  Mån - tor: 10:00 - 16:00
  Fre: 10:00 - 15:00
  Lör - sön: Stängt

Så fungerar Accepts inkomstförsäkring

 • Med en privat inkomstförsäkring ifrån Accept Inkomstförsäkring spelar det ingen roll om du tillhör ett fackförbund eller inte. Alla är välkomna att teckna.
 • För att kunna teckna en inkomstförsäkring måste du vara medlem i en A-kassa. Försäkringen fungerar därefter som ett komplement till din arbetslöshetsersättning. A-kassan betalar nämligen endast ut ersättning upp till 25 025 kronor (maj 2019).
 • Innan du tecknar en försäkring hos Accept kan du räkna ut hur hög ersättning du kommer att få med hjälp deras smidiga kalkylator som du hittar på hemsidan.
 • Accept Inkomstförsäkring erbjuder ersättningar upp till 80 procent av din tidigare lön under en period på upp till 300 dagar. Du kan försäkra en lön upp till 85 000 kronor/mån.
 • Förutom den ekonomiska ersättningen erbjuder Accept även en smart IT-tjänst som kan hjälpa dig att hitta ett nytt jobb snabbare om inkomstbortfallet beror på arbetslöshet.
 • Priset för försäkringen baseras bland annat på din anställningsform och på din A-kassa. Huruvida du redan är medlem i ett fackförbund eller ej har också betydelse. 

Utan Accept

Med Accept

 • Vid inkomstbortfall utan medlemskap i fackförbund får du enbart upp till 25 025 kronor/mån i ersättning av A-kassan.

  Om du hade en högre lön sedan tidigare hade du förmodligen högre levnadskostnader, vilket innebär att ersättningen från A-kassan inte kommer att ge dig det ekonomiska utrymme du behöver. 

 • Inkomstförsäkringen från Accept täcker mellanskillnaden mellan A-kassans ersättning och 80 procent av din tidigare lön. 

  Som mest kan du försäkra en lön upp till 85 000 kronor/mån. I och med att skillnaden mellan din tidigare lön och ersättningen inte blir lika kännbar kan du undvika betalningssvårigheter. 

Få upp till 80 % av din tidigare lön. 

Fördelar

 • Förmånlig inkomstförsäkring för anställda inom alla branscher.
 • Medlemskap i fackförbund är inte ett måste (samtidigt kan även medlemmar i fackförbund teckna inkomstförsäkring).
 • Försäkra din lön upp till 85 000 kronor/mån och få upp till 80 procent av din tidigare lön i hela 300 dagar. Med Accepts smarta verktyg kan du enkelt räkna ut hur hög ersättning du får.
 • Accept Inkomstförsäkring erbjuder även ett smart verktyg som kan hjälpa dig att hitta ett nytt jobb snabbare och enklare.

Nackdelar

 • Minimilönen för att kunna teckna försäkringen ligger på 24 000 kronor. Dock beror detta på att du trots allt kan få upp till drygt 25 000 kronor/mån av din A-kassa.

Omdöme

Accept är ett försäkringsbolag som erbjuder enkla och prisvärda inkomstförsäkringar för dig som vill skydda dig mot ekonomiska förluster i framtiden. Alla är välkomna att teckna en inkomstförsäkring hos Accept, så länge de tjänar minst 24 000 kronor/mån och är medlemmar i en A-kassa.

Försäkringen ger dig ekonomisk ersättning i upp till 300 dagar om du ofrivilligt skulle förlora din inkomst. På hemsidan kan du räkna ut hur hög just din ersättning kommer att bli och du tecknar försäkringen enkelt via webben.